Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Momix! Η διασημότερη ομάδα αθλητικού χορού στον κόσμο!






Momix 2006 teatro Municipal Rio de Janeiro



«Best of Momix» - Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, απαράμιλλης ομορφιάς. Ένας μαγικός συνδυασμός των καλύτερων στιγμών των Momix, εμπνευσμένο και τόσα άρτια δομημένο, που συνθέτει κατ’ ουσίαν μια νέα, ξεχωριστή παράσταση. Μια παράσταση με όλα εκείνα τα γοητευτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους Momix λαοφιλείς και ακαταμάχητους.

«Best of Momix»

Η διασημότερη ομάδα αθλητικού χορού στον κόσμο από 1 έως 6 Δεκεμβρίου στο Παλλάς

Ο φημισμένος χορογράφος, ο μάγος της σκηνής Moses Pendleton, επιστρέφει με μια παράσταση πέρα από τα συνηθισμένα… Οι μάγοι των παραστατικών τεχνών, οι χορευτές-θαυματοποιοί, οι ηθοποιοί-ακροβάτες, οι μίμοι-ταχυδακτυλουργοί, οι ΜΟΜΙΧ, επιστρέφουν με τις καλύτερες στιγμές όλων των παραστάσεών τους.

Ο Μόουζες Πέντλετον, ένας από τους πλέον εμπνευσμένους, ταλαντούχους και καταξιωμένους παγκοσμίως χορογράφους της γενιάς του, έγινε διάσημος σαν ιδρυτής πρώτα της περίφημης ομάδας Pilobolous και μετά των MOMIX. Χορογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός επιμελητής, φωτιστής, σκηνογράφος και ενδυματολόγος όλων των παραστάσεων του, αντλεί τις ιδέες του από τα προσωπικά του βιώματα, ανάγοντας μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας σε σημεία αιχμής, φωτίζοντάς τα κάτω από άλλη οπτική γωνία, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα και την σημαντικότητα της επιρροής τους στον άνθρωπο.

Η ζωή του στο αστικό μητροπολιτικό κέντρο της Νέας Υόρκης γέννησε κάποτε το περίφημο «MOMIX-Classic». Η παρατηρητικότητα του στις ώρες της απομόνωσης του στην έρημο δημιούργησε το «Opus Cactus». Η ταυτόχρονη αγάπη και αφοσίωση που είχε πάντα στον κλασικό αθλητισμό αλλά και στα ομαδικά αθλήματα, υπήρξαν οι αιτίες για την παρουσίαση αριστουργημάτων όπως το αξέχαστο «Baseball». Στη δημιουργία «Lunar Sea», ο Moses Pendleton φαντάζεται το Φεγγάρι ως ένα φιλικό προς τον άνθρωπο και κατοικήσιμο δορυφόρο. Πολυσύχναστο μάλιστα και με έντονη νυχτερινή ζωή!

«Best of Momix» λοιπόν, οι καλύτερες στιγμές της μακροχρόνιας καριέρας τους, για 6 μοναδικές παραστάσεις από 1 έως 6 Δεκεμβρίου 2009 στο Θέατρο Παλλάς.


Πηγή: Καθημερινή